Ana Sayfa
Akreditasyon

Akreditasyon

Günümüzde uluslararasılaşma, küresel rekabet, üniversite sıralamaları, iş dünyasının ihtiyaç duyduğu insan kaynağının nitelikleri, dijital dünyanın getirdikleri arasındaki etkileşim ve örtüşen noktalar; dünyada olduğu gibi Türkiye’de de üniversiteleri, kurumlar açısından yönetimsel, programlar açısındansa içerik olarak belli standartların arayışına itmiştir. Bu standart arayışını değerlendirilen kurumlar akreditasyon kurumlarıdır. Akreditasyon, günümüzde meslek eğitimi veren çoğu yükseköğretim alanında olduğu gibi, öğretmen yetiştirme alanında da bunu başarmanın en önemli araçları arasında yer almaktadır. Bu nedenle, son yıllarda yükseköğretim kalite güvence sistemi kurma ve geliştirme çalışmaları hem ulusal hem de uluslararası alanda giderek hız ve yoğunluk kazanmıştır.

Bu kapsamda programımız 2019 yılı aralık ayında tamamlanan saha ziyaretileri sonrasında Öğretmenlik Eğitimi Programları Değerlendirme ve Akteditasyon Derneği (EPDAD) tarafından 2023 yılına kadar akredite edilmiştir. Böylece uluslararası akreditasyon süreçleri için ilk adım atılmıştır. 

İlgili habere https://haber.sakarya.edu.tr/egitim-fakultesinin-6-programi-akredite-oldu-h98001.html bağlantı adresi aracılığıyla ulaşılabilir.

Fotoğraflar