Ana Sayfa
Anabilim Dalı
Hakkımızda

Hakkımızda

Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Eğitimi Lisans Programına kayıtlı öğrencilere; uygulama olanağıyla birlikte, fakültede ve uygulama okullarında nitelikli öğretim ve sınıf yönetimini gözleyebilme, gerçek ortamlarda öğretme ve sınıf yönetimi becerilerini uygulama, performansları hakkında sürekli ve nitelikli dönüt alma fırsatı sağlanmaktadır. Sınıf Eğitimi Lisans Programının amaçları doğrultusunda programın içeriğinde yer alan dersler kuramsal, uygulama ve mesleki yeterlilikler boyutlarında ele alınmıştır.

Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Eğitimi Lisans Programına kayıtlı öğrencilere; uygulama olanağıyla birlikte, fakültede ve uygulama okullarında nitelikli öğretim ve sınıf yönetimini gözleyebilme, gerçek ortamlarda öğretme ve sınıf yönetimi becerilerini uygulama, performansları hakkında sürekli ve nitelikli dönüt alma fırsatı sağlanmaktadır.

Sınıf Eğitimi Lisans Programının amaçları doğrultusunda programın içeriğinde yer alan dersler kuramsal, uygulama ve mesleki yeterlilikler boyutlarında ele alınmıştır. Her güz döneminde üniversiteye yeni giren öğrenciler için bir oryantasyon programı düzenlenmektedir. Bu program öğretim elemanlarınca planlanmaktadır. Yeni giren öğrencilerin tümü öğretim elemanlarıyla ve birbirleriyle tanışmaktadır. Anabilim dalının, fakültenin, üniversitemizin ve Sakarya’nın genel tanıtımı ve bilgilendirilmesi yapılmaktadır. Her bir öğrencinin öğretim elemanları arasından görevlendirilmiş bir danışmanı vardır. Öğrenciler ders seçimi, kariyer planlama, sosyal aktiviteler vb. konularda danışmanlarıyla iletişim kurmaktadır.

Adaylar, Sınıf Eğitimi Lisans Programına Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezinin (ÖSYM) yaptığı Yüksek Öğretime Giriş (YGS) ve Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonucuna göre kabul edilirler. ÖSYM tarafından düzenlenen LYS (Lisansüstü Yerleştirme Sınavı) de başarılı olanların TM-2 puan türündeki tercih sıralamasına göre yerleştirmesi yapılır. Sınıf Eğitimi ABD'nin genel tercih sıralamalarında devlet üniversiteleri ve tüm üniversiteler içerisinde ilk 20 içerisindeki yerini koruduğu görülmektedir. Ayrıca son üç yıl içerisinde anabilim dalımıza 146 kadın, 40 erkek olmak üzere toplamda 186 öğrenci yerleşmiştir.

Anabilim Dalımızda 2 profesör, 1 doçent, 2 doktor öğretim üyesi, 1 öğretim görevlisi, 3 araştırma görevlisi olmak üzere toplam 9 öğretim elemanı görev yapmaktadır.

Programımız Öğretmenlik Eğitimi Programları Değerlendirme ve Akteditasyon Derneği (EPDAD)  tarafından 2023 yılına kadar akredite edilmiştir. 

Sınıf Öğretmenliği, İlahiyat, Okul Öncesi Öğretmenliği, Özel Eğitim Öğretmenliği bölümleriyle ÇAP Yapabilmektedir.

Öğrencilerimizin bir uzmanlık alanına yönlendirilmesini esas alan Dil Eğitimi, Eğitimde Sağlık, İnovatif Düşünme, Kapsayıcı Eğitim, Oyunla Öğrenme, Öğretim, Sanat Eğitimi ilgi alanı bulunmaktadır.

Sınıf Öğretmenliği 2020 yılından beri EPDAD akreditasyonuna sahiptir. İspanya, Polonya, Romanya ile ERASMUS anlaşmaları, Azerbaycan, Bosna-Hersek, Fas,
Kazakistan ile MEVLÂNA yurtdışı değişim anlaşmaları bulunmaktadır.  Bölümümüzün FARABİ programı ile yurtiçinde birçok üniversiteyle anlaşması vardır.